De betekenis van geuren.

De betekenis van geuren.

Geuren hebben een buitengewone kracht. Ze kunnen herinneringen oproepen, emoties teweegbrengen, rust brengen of juist energie geven. De kracht van geuren is al eeuwenlang bekend en wordt steeds meer toegepast in verschillende therapieën en Wellness praktijken. In dit blogbericht ga ik graag dieper in op de betekenis van geuren en de werking van etherische oliën, met een focus op de zes specifieke geuren die je gratis ontvangt bij mijn nieuwste training 'Veranker je gedachten met essentiële olie'

Deze training is ontworpen als een persoonlijke reis naar innerlijke balans en welzijn. Tijdens de training ontdek je niet alleen de magische wereld van geuren, maar leer je ook hoe je de kracht van geur kunt integreren in je dagelijks leven voor een verhoogd gevoel van rust, vreugde en zelfbewustzijn. De betekenis van geuren zelf kunnen toepassen? Ik vertel je heel graag meer over de volgende geuren: frankincense, geranium, lavendel, lemongrass, patchouli en sinaasappel. 

De verbinding tussen geuren en onze hersenen 

Geuren zijn meer dan alleen maar aangename aroma's die onze neus prikkelen. Ze hebben de kracht om herinneringen op te roepen, emoties te veroorzaken en ze kunnen zelfs onze staat van zijn veranderen. Deze bijzondere band met geuren komt voort uit de manier waarop ons reukvermogen werkt.

Onze neus is namelijk verbonden met een van de oudste delen van onze hersenen, het limbische systeem. Dit systeem speelt een cruciale rol bij het reguleren van emoties, herinneringen en instinctieve reacties. Wanneer we een geur waarnemen, wordt deze direct naar het limbische systeem gestuurd, waar het een enorme hoeveelheid aan reacties kan veroorzaken die ons humeur, onze gedachten en zelfs onze fysieke gezondheid beïnvloeden.

Waarom etherische oliën gebruiken? 

Etherische oliën zijn niet zomaar geuren; het zijn krachtige extracten van planten, bloemen en kruiden die een scala aan helende eigenschappen bevatten. Door etherische oliën te gebruiken, nemen we de controle over onze eigen gezondheid en welzijn. Of het nu gaat om het verlichten van spierspanning, het bevorderen van een gezonde slaap of het ondersteunen van het immuunsysteem, deze oliën bieden een holistische benadering van welzijn die lichaam, geest en ziel omvat.


Door bewust gebruik te maken van etherische oliën als onderdeel van onze self-care routines, kunnen we de helende kracht van de natuur omarmen en een diep gevoel van welzijn en balans ervaren in ons dagelijks leven.

De betekenis van geuren in kaart gebracht 

Bij mijn nieuwste training 'Veranker je gedachten met essentiële olie' ontvang je 6 flesjes essentiële olie, allemaal met een specifieke betekenis en intentie. Ik vertel je daarom heel graag meer over deze geuren, de betekenis van deze geuren en de werking. 


  • Frankincense (Wierook)
  • Frankincense staat bekend om zijn spirituele eigenschappen en wordt vaak geassocieerd met meditatie en God. Deze geur heeft een diepgaand effect op het bewustzijn, waardoor het een gevoel van rust en verbondenheid met het goddelijke kan bevorderen. Frankincense symboliseert wijsheid, spirituele groei en het openen van nieuwe paden. Frankincense wordt ook wel ‘vaderolie’ genoemd. 


  • Geranium
  • Geranium wordt beschouwd als de 'moederolie' vanwege zijn kalmerende en verzorgende eigenschappen. Deze geur helpt bij het herstellen van emotionele balans en het bevorderen van zelfliefde en acceptatie. Geranium staat symbool voor liefde, zorgzaamheid en het koesteren van je innerlijke kind. De verzorgende en moederlijke gevoelens die we allemaal diep in ons meedragen komen door deze olie sterker naar voren. 


  • Lavendel
  • Lavendel staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende effecten op lichaam en geest. Deze geur helpt bij het verminderen van stress, het bevorderen van een goede nachtrust en het creëren van een gevoel van innerlijke rust. Lavendel symboliseert vrede, zuivering en spirituele groei. En wist je dat lavendel ook heel goed werkt bij huidirritaties? 


  • Lemongrass
  • Lemongrass heeft een verfrissende en revitaliserende geur die energie geeft en helderheid bevordert. Deze geur helpt bij het reinigen van negatieve energieën en het versterken van je innerlijke kracht. Lemongrass symboliseert vernieuwing, vitaliteit en helderheid van geest. Het zuivert je energieveld en zorgt ervoor dat je weer onderscheid kunt maken in emoties die van jou zijn en emoties die bij anderen horen. Je leert die emoties dan ook bij anderen te laten zodat je meer vrijheid ervaart in het hier en nu.


  • Patchouli
  • Patchouli heeft een aardse en rustgevende geur die helpt bij het gronden en centreren van jezelf. Deze geur bevordert een gevoel van stabiliteit, zelfvertrouwen en vitaliteit. Patchouli staat symbool voor aarding, groei en het vinden van balans in het leven. Een ideale olie om daadwerkelijk op je voeten te gebruiken. 


  • Sinaasappel
  • Sinaasappel heeft een vrolijke en opbeurende geur die creativiteit stimuleert en een positieve stemming bevordert. Deze geur staat symbool voor overvloed in ons leven. De geur helpt bij het omarmen van geld, overvloed in het algemeen en het koesteren van het innerlijke kind. Deze olie verbindt je innerlijke kind en ontwikkelt wezenlijke eigenschappen die de basis voor een overvloedig leven vormen.

    De betekenis van geuren op onze emoties en/of trauma’s

    Zowel positieve als negatieve ervaringen kunnen worden geassocieerd met specifieke geuren. Een bepaalde geur kan een gevoel van comfort en geluk oproepen, zoals bijvoorbeeld de geur van versgebakken brood dat je even terugvoert naar de keuken van oma. En aan de andere kant kunnen geuren ook onaangename herinneringen oproepen, zoals bijvoorbeeld de geur van desinfectiemiddel die ons terugbrengt naar moeilijke tijden.


    Het begrijpen van de kracht van geurassociaties stelt ons in staat om bewuster om te gaan met geuren in ons dagelijks leven. Door onze positiviteit op geuren te ontwikkelen en te associëren met gelukkige momenten, kunnen we onze stemming verbeteren en een gevoel van welzijn bevorderen. Tegelijkertijd kunnen we leren hoe we onaangename geuren kunnen vermijden of vervangen door meer positieve alternatieven, om zo onze algehele levenskwaliteit te verbeteren.

    Meer leren over geuren en de betekenis van geuren? 

    Elke van deze zes geuren heeft zijn eigen unieke betekenis en effecten, en samen vormen ze een krachtig instrument voor zelfzorg en innerlijke groei. Met de training 'Veranker je gedachten met essentiële olie' leer ik je hoe je deze geuren kunt gebruiken om jezelf te versterken, te helen en in harmonie te brengen met je innerlijke zelf. Voor een investering van slechts € 97,00 krijg je toegang tot een waardevol programma dat je zal begeleiden naar een leven van innerlijke rust en harmonie. Bij de training ontvang je een opbergtasje met 6 flesjes essentiële olie ter waarde van € 63,50, waardoor je direct kunt beginnen met het integreren van deze helende geuren in je dagelijkse routine. Mis deze kans niet om jezelf te versterken, te helen en te transformeren. Meld je vandaag nog aan!

     

    Terug naar blog