Tips om de dag door te komen met essentiële olie

Tips om de dag door te komen met essentiële olie

Een ochtend bad om wakker te worden.

Eindelijk ochtend en te moe om op te staan door een kindje dat bij je in bed is gekropen of misschien hebben de buren een feestje gehad. Dan kun je in de ochtend wel een stevige oppepper gebruiken. Een bad met rozemarijnolie stimuleert het zenuwstelsel en je hoofd wordt er snel helder van. Een bad van 10 tot 15 minuten is al voldoende om klaarwakker en alert te zijn. Geen tijd voor een bad? Doe dan gewoon 2 druppels rozemarijn en 2 druppels scharlei in een kom heet water, je hoofd erboven en adem een paar minuten lang de stoom in. Ben je ook nog zenuwachtig? Een glas honingwater met rozenwater werkt kalmerend en verzachtend op gekwelde zenuwen. 

Geestelijke vermoeidheid.

Basilicum olie stimuleert de hersenen en is een fantastisch middel om tijdens het studeren, concentratie op het werk of lange autorit je mentale krachten te vernieuwen. Verdamp 2 druppels op een tissue en inhaleer de geur voor het opfrissen van je hersenen. 

Verfrissen van de atmosfeer.

De lucht in kantoren en andere plaatsen waar gewerkt wordt kan soms nogal bedompt raken door alle geurtjes die er hangen -  aftershave, haarlak, koffie, broodjes enzovoort en dit kan in de loop van de dag het prestatievermogen verminderen. Wat je dan nodig hebt is frisse lucht maar als je niet naar buiten kunt voor een wandelingetje en ook de ramen niet open kunt gooien kun je heel eenvoudig de atmosfeer verfrissen door een paar druppels essentiële olie rond te sprenkelen. Lichte citrusachtige oliën zoals rozenhout, citroen, bergamot of melisse ruiken niet alleen lekker maar maken de atmosfeer ook frisser en helderder omdat alle essentiële oliën antiseptische eigenschappen bezitten bieden ze ook een zekere mate van bescherming tegen de verschillende bacteriën die in de lucht rondom ons zweven. 

Zo'n dag dat je om het minste of geringste in tranen uitbarst.

Iedereen heeft weleens last van zo'n 'slechte' dag. Je kan troost vinden bij scharlei olie. Deze staat bekend als een euforie opwekkende olie. Het brengt je terug naar het niveau waar je je emoties weer de baas kunt en emotionele situaties het hoofd kan bieden. 

Nerveuze diarree

Net voor een belangrijke gebeurtenis heb je last van maag. Wat kun je doen om daar een eind aan te maken? Geranium olie is kalmerend en tegelijkertijd stimulerend en wordt in Italië gebruikt door artsen ter behandeling van angsttoestanden. Smeer gedurende een paar uur voor de belangrijke gebeurtenis elk uur 2 of 3 druppels olie op je polsen, in je nek en over je maag. 

Spierpijn 

Iets te fanatiek gesport en nu volop spierpijn? Masseren! Het brengt verlichting en bespoedigt het herstelproces dat plaatsvindt in onze overbelaste spieren. Neem een massageolie met essentiële olie in een basisolie voor het beste resultaat. De speciale kant en klare spieren massage olie, de bending van Oshadhi, heeft alles om je spieren weer soepel te krijgen. Magnesium olie spray je er altijd bij voor het ontspannen en herstellen van je lijf. 

Pijnlijke voeten

Onze voeten hebben heel wat gewicht te dragen en leggen in de loop van de dag km af. Wanneer je je realiseert dat elk deel van je lichaam correspondeert met een reflexpunt op je voeten zul je begrijpen dat het geen wonder is dat je prikkelbaar of misselijk en hoofdpijn kunt krijgen van slechte voet verzorging. Je kunt een voetenbad nemen waar je snel van opknapt. Gewoon 20 minuten met je voeten in een bad warm water met magnesium vlokken en essentiële olie zoals pepermunt, rozemarijn of lavendel. Masseer je voeten zacht en ontspan.

 

 

 

 

Terug naar blog