NLP technieken en de kracht van verankeren

NLP technieken en de kracht van verankeren

In dit blogbericht wil ik graag dieper ingaan op de verbinding tussen NLP technieken, oftewel Neuro linguïstisch Programmeren, en het verankeren van gedachten met behulp van essentiële oliën. Als je al bekend bent met NLP, weet je misschien dat het draait om het begrijpen en beïnvloeden van menselijk gedrag door middel van taalpatronen en non-verbale communicatie. Maar hoe kunnen we deze technieken gebruiken om onze gedachten te sturen en positieve veranderingen in ons leven teweeg te brengen? Ik vertel er graag meer over! 

Het beïnvloeden van gedrag en gedachten

NLP, een methodologie ontwikkeld door Richard Bandler en John Grinder, biedt een scala aan technieken om ons te helpen onze gedachten en gedragingen te beïnvloeden. Een van de meest fascinerende aspecten van NLP zijn 'ankers'. Ankers zijn triggers die automatisch bepaalde reacties oproepen, zoals herinneringen, emoties of gemoedstoestanden. Deze ankers kunnen verschillende vormen aannemen, zoals woorden, gebaren, geuren of specifieke omgevingen.

Verankeren, een van de vele NLP technieken, is het bewust creëren van deze triggers om gewenste gemoedstoestanden op te roepen op momenten dat we ze nodig hebben. Stel je voor dat je een geweldige ervaring hebt gehad bijvoorbeeld, zoals het behalen van een doel of een geweldige vakantie, door op dat moment een specifieke handeling, woord of geur te koppelen aan dat positieve gevoel, kunnen we later dat anker gebruiken om diezelfde positieve emotie op te roepen wanneer we het nodig hebben.

Verschillende NLP technieken op het gebied van verankering

Binnen de wereld van NLP zijn er verschillende verankeringstechnieken die je kunt gebruiken om je gemoedstoestand te beïnvloeden.  Een andere bekende techniek binnen NLP is de Emotional Freedom Technique (EFT), ontwikkeld door Dr. Roger Callahan. Bij EFT worden woorden en aanrakingen gecombineerd om negatieve emoties los te laten en positieve emoties te versterken. Door specifieke punten op het lichaam zachtjes aan te tikken terwijl je positieve affirmaties uitspreekt, kan je je gemoedstoestand veranderen en je weer beter voelen.

Naast deze technieken zijn er nog vele andere vormen van verankering mogelijk binnen NLP, zoals het herhalen van affirmaties, het gebruiken van mantra's, of het visualiseren van gewenste uitkomsten. Het doel van al deze technieken is hetzelfde: het bewust creëren van ankers voor gewenste gemoedstoestanden, zodat we ze op elk gewenst moment kunnen oproepen.

Het reukvermogen als het meest krachtige middel

Geur wordt vaak over het hoofd gezien en ondergewaardeerd als een methode van verankering, terwijl het eigenlijk het krachtigste middel is dat we hebben om onze gemoedstoestand te beïnvloeden. Het is fascinerend om te bedenken dat terwijl mensen een paar miljoen kleuren kunnen onderscheiden en ongeveer een half miljoen tonen kunnen herkennen, we maar liefst een biljoen reukprikkels kunnen onderscheiden. Dit maakt geur het krachtigste en meest verfijnde zintuig van allemaal.

Wat geur nog krachtiger maakt, is de directe verbinding met het limbische brein, het deel van onze hersenen dat verantwoordelijk is voor emoties en herinneringen. Hierdoor heeft aromatische verankering de potentie om een van de meest effectieve methoden te zijn van klassieke conditionering. Door een specifieke geur te koppelen aan een bepaalde gemoedstoestand, kunnen we niet alleen directe emoties oproepen, maar ook sterke associaties creëren die langdurige effecten hebben op ons welzijn en gedrag.

Deze diepe verbinding tussen geur en onze innerlijke wereld maakt het gebruik van essentiële oliën als verankeringsmiddel des te krachtiger. Door bewust te kiezen welke geur we gebruiken en deze te associëren met gewenste emoties of gemoedstoestanden, kunnen we onszelf trainen om deze emoties op te roepen wanneer we maar willen. Dit maakt essentiële oliën niet alleen een aangename toevoeging aan ons dagelijks leven, maar ook een waardevol instrument voor het bevorderen van ons welzijn en het creëren van een meer gebalanceerd en vervuld leven.

Veranker je gedachten met een essentiële olie 

In de training ‘Veranker je gedachten met een essentiële olie’ leer ik je hoe je de kracht van geur kunt gebruiken om je gedachten, emoties en gedragingen op een positieve manier te veranderen. Essentiële oliën bevatten een breed scala aan geuren die elk een uniek effect hebben op ons welzijn. Tijdens de training leer je hoe je de juiste essentiële olie kunt kiezen om een gewenste gemoedstoestand op te roepen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, energie, focus of emotionele balans, er is altijd een essentiële olie die bij je behoeften past. Door het creëren van een positieve associatie tussen een specifieke geur en een gewenste gemoedstoestand, kun je jezelf trainen om die gemoedstoestand op te roepen wanneer je maar wilt.

Door bewust gebruik te maken van essentiële oliën kunnen we onze gemoedstoestand beïnvloeden en positieve veranderingen in ons leven bewerkstelligen. Wil je zelf aan de slag met het verankeren van je gedachten met essentiële oliën? Dan is mijn training 'Veranker je gedachten met een essentiële olie' nu beschikbaar voor slechts €97,00. Bovendien ontvang je 6 flesjes essentiële olie ter waarde van €63,50 bij je aankoop. Dit is niet alleen voordeliger dan meerdere sessies bij een praktijk voor behandelingen op het gebied van NLP, maar net zo effectief! Grijp deze kans om je welzijn te verbeteren en je leven in balans te brengen.
Terug naar blog